Foderstat

Har räknat lite på mirres foderstat igen, och gjort lite ändringar. Anledningen att jag ens kollade över den är att jag tycker att han tappat hull/muskler, på främst rumpan. Jag skrev in att han var mager istället för normal. Överdrivet men han behöver ju i alla fall lägga på sig litegrann.  

Mirre's nya foderstat
Hösilage: 10 kg
Hö: 2 kg
Krafft muskel: 4 dl (0,25 kg)
Betfor: 4 dl (0,1 kg ca)
Mineraler: 1 dl (80 g)
+ lite morötter

Kanske ökar jag proteinfodret (krafft muskel) och ger mer protein än foderstaten tillåter, men vi får se. Mirre är ingen typisk "tabellhäst" skulle jag tro. Och även om man har en uträknad foderstat så måste man ju kolla hur det funkar på varje enskilld häst och om det behövs så får man "fodra lite med ögat", alltså gå på känsla.



logga

Duktig häst

Idag red jag ut traktorvägen upp till kurvan och sedan samma väg tillbaka. Red med hoppsadeln och pullarträns m. novabett. Han var duktig och skötte sig hela ridturen. Drog typ inget (eller ja han "låg på" lite på hemvägen, men gick att kontrollera) även fast jag hade världens snällaste bett. Det var jätteskönt! Alltså lyckad ridtur :D

logga

<3




Helgen

Superskönt med en lugn helg utan något speciellt att göra :) Har typ vart i stallet (såklart) och inte mycket mer!

Igår red jag ut ca 1 h genom reservatet, förbi parkeringen och på grusvägen där. Mirre var pigg redan på bortvägen faktiskt, men hemsk på hemvägen. Han kunde absolut inte skritta - var man inte beredd så började han trava och sedan gick han knappt att bromsa utan taktade bara. Han drog som en tok i både trav och galopp, det var verkligen inte kul. På hemvägen vände jag 2-3 gånger och red en bit bortåt igen och då gick det lite bättre. Men flera gånger var jag verkligen tvungen att ta tag i honom "på skarpen" och till och med styra rakt in mot skogen för att få stopp. Jag hatar att han börjat sticka med mig.. När jag kom tillbaka så var mitt ena bakskydd borta (såklart mina favoritskydd) så då blev man ju ännu gladare.. Gick tilbaka hela vägen vi ridit (typ 1 h i halvdjup och knölig snö) utan att hitta det. Jättetråkigt att det är borta :(

Idag var jag i stallet på morgonen. Lånade ett pelham och red traktorvägen och skogen tillbaka. Mirre stack inget idag, så det hjälpte ju. Eller jag galopperade bara kort på tillbakavägen, men då drog han inte iallafall. Men även om det hjälper mot att han sticker så gillar mirre (och jag) inte alls det bettet. Det var skönt att han lyssnade förhållande på så hjälper, men han blir helt stum och stel, går med huvudet rakt fram som en pinne och går inte att ställa, och det är ju mindre kul.. Så kom jag ihåg att det var sist vi testade för nåt år sedan också, men då avskydde han det också. Nu var det inga protester på så sätt i alla fall. Imorgon ska jag kanske köpa ett kimblewick och testa.

logga

Vetrinärbesök

Igår morse när jag jobbade var vetrinären ut till stallet och vacinerade mirre mot botelism och raspade tänderna. Han hade vart duktig och det hade gått bra!

På kvällen/em så åkte vi dit och red ut. Jag och mirre, mamma och månen, frida och jolly, maria och lack. Vi red traktorvägen och sedan genom skogen tillbaka :) Mirre drog inte heller så mkt!

logga

Lastning

Igår och idag lasttränade vi mirre. Igår gick det inte så bra men idag fick vi hjälp av malin så då gick det mycket bättre. Orkar inte skriva så mycket men något är det han känner obehag för, rampen och kanske något mer.. men han var duktig sen!

Sen så är det ju så att han inte har så stor respekt för de flesta människor, han tar över ledarrollen om han "får chansen", även med oss. Hade han sett oss som ledare hade han litat på oss och gått in och säkert inte vart lika nervös, dessutom är han dum också - typ går rakt över en och vänder bort huvudet och bara går etc när han blir nervös. Så får han inte göra, utan undantag, även fast han är rädd. Men det är svårt att ta över ledarrollen, han visar inte dominans så ofta längre även fast han fortfarande är det.

Övriga motionen har dessa dagar har inte blivit så mkt. I onsdags (igår) fick han vila från ridning istället för att vila idag eftersom vi ville lastträna istället. Men det blev lastträning idag också som sagt så jag tyckte det räckte med att skritta en stund. Så nu fick han 2 ganska lugna dagar istället för en hel vilodag, det måste väl motsvara ganska bra? ;P Han måste få en ordentlig vilodag, han går bättre då!

Imorgon får vi se hur det blir med ridning, skulle ju behvas men Mirre ska få besök av vetrinären imorgon och få botelism vac. och kolla tänder. Om han behöver fixa något i munnen, och altså plegga så får han vila. Känns inte så schysst att rida även om man kommer och rider senare, hehe. Mirre klagar nog inte i såna fall, men jag har nog en pigg häst på lördag :) Tyvärr kan jag inte vara med i morgon eftersom jag jobbar, men mamma är där i alla fall :(

logga


Bara lite stall

Idag efter jobbet så gick jag till stallet. Mamma hade fixat nästan allt till både mirre och jolly. Jag gjorde lunchpåsar till båda och fyllde på vatten i hagarna. Jag bytte också täcke på mirre och hann putsa en av sadlarna halvfärdig.

Sedan åkte mamma och jag till sporren. Hittade det vi skulle men hade inga pengar så vi ska tillbaka dit om några dagar och köpa. Det fanns även ganska mycket rea, men jag har typ inte råd att köpa något mer..

logga

Klätterbacken

Idag red jag upp vid klätterbacken. Trodde det skulle vara asmycket snö men jag chansade för jag är väääldigt trött på traktorvägen vaaarje dag. Det var hur som hellst inte jättemycket snö och underlaget var okej, och faktiskt bra emellanåt :) Mirre var duktig förutom att han som vanligt sticker på hemvägen.. han har blivit så okänslig och jobbig, vilket är tråkigt och det är inte så roligt att rida när han oftast antingen är seg som klister eller sticker och är helt stum i munnen och lyssnar inte alls, vilket det senare inte är normalt för honom :( och det händer inte ofta att han går bra om jag säger så.. Jag skulle behöva rida lösgörande på en ridbana, då är han lättare att rida och försöker inte komma undan med riktigt lika mycket. Fast det är ju mitt fel att han håller på, han har ju kommit på att jag inte kommer åt honom då och han är ju en latmask..


logga

Hiss



Måste hissa BR-schabraken! Riktigt bra passform (åtminstonde dressyrmodellen) och kvalitée, lagom tjocka, många superhärliga färger,  prisvärda, finns både matchande luvor och lindor. Jag älskar dessa schabrak. Jag har 3 st just nu (ett till salu) och fler ska det bli. Är helt kär i ett ascoolt i annorlunda blå färg :) 300 kr har jag betalat för mina på mässpris.

logga

2 uteritter

Igår red jag ut själv till en början, men sedan träffade jag ella/papaya så vi red tillsammans. Mirre vart jättekär (och jobbig). Han var superseg om man gick framför eller brevid. Han tittade på henne och försökte se jättesöt ut och hon såg ut som en huggorm tillbaka. Det var värst på bortvägen (då han alltid är seg och han gillar typ alrig att gå först då, så det vart liksom ännu värre nu) och när hon gick brevid. Bakom gick att vara men på hemvägen drog han som fan :/ Uuuusch inget bra ridpass.

Idag så red jag exakt samma väg som igår (och som alltid). Travade fram till kalhygget, galopperade fram och tillbaka på nästan hela grusvägen (många skrittpauser) och travade sedan hem genom skogen :) Det gick inte så bra idag heller men han drog inte supermycket i galoppen hemåt idag i alla fall, man fick hyffsat kontroll, så det var ju bra ;P

logga


127 hours



Igår var jag och my på bio och såg 127 hours. Det är en sann historia om en kille som ramlar ner i en klippskreva och kläms fast med armen under ett stenblock. Han sitter fast där i 5 dagar utan mat och med knappt något vatten. Filmen var bra, men kanske lite ohändelserik emellanåt. Men James Franco och regisören Danny Boyle har ändå lyckats få till det bra, trotts att han sitter fast helt själv nästan hela filmen (och alltså inte har någon motspelare eller så). Den var värd att se! :)

logga

Uppdate

Igår fick mirre vila. Mamma skulle egentligen rida med Maria men det var typ kaos i stallet. Gold var på rymmen, hade haft sönder sin hage och sparkade även sönder en stolpe på hagen mittemot! Sedan gick inte Lack och Mirre att fånga och hästarna var lite uppe i varv så dom fick tidig lunch. Det gjorde inget att mirre vilade för det var ändå en vecka sedan. Mamma red ut idag på morgonen istället, med maria och camilla! Det gick bra tror jag :) ´

Igår var mamma och jag och åkte runt i boländerna. Vi köpte tinad torv och b-vitamin bl.a. Vi får väl se vad jag hittar på idag. Nu ska jag putsa typ ca 10 träns, en grimma, benskydd, martingal och mina stövlar.. Det tar nog ett tag, haha.

logga

Produktutvärdring - Cavallo ridstövlar



Jag älskar mina Cavallo ridstövlar! Tvärr vet jag inte vad modellen heter och det är nog svårt att ta reda på eftersom de är så gamla. Jag köpte dessa begagnade för 800 kr på Russdog. Nypris för Cavallo ligger på typ runt 3-4.000 kr tror jag.

Personligen tycker jag att dessa stövlar är väldigt snygga och mycket bekväma. Det är dessutom väldigt bra läderkvalitée (dragkedjan har vi dock bytt ut på båda hos skomakare). Det enda dåliga med dem är att dragkedjan slutar väldigt högt upp vid hälen så det är svåra att få på, ibland t.o.m näst intill omöjligt, haha.

logga

Friluftsdag



Imorse var mamma, jag och elise i stallet. Elli hade friluftsdag men ville inte åka skidor eller pulka så hon valde ridning och följde med oss :)

Vi borstade och sadlade mirre så fick hon rida ca 25 min på vägen fram och tillbaka till bron. Båda var duktiga :D sedan red jag upp till skogen med mirre (ca 45 min) till höger och ca halva traktorvägen. Ganska mycket trav och galopp. Mirre var inte så seg på bortvägen idag, han va lagom pigg hela tiden och det var bra underlag :D

När jag kom tillbaka hade dom mockat, gjort vatten och sopat. Vi tog ut mirre och lunchfodrade alla hagarna. Sedan plockade jag undan, putsade träns, sopade där mirre stått, gjorde hö, fixade em-hinken och tog ut vatten till hagen. De andra 2 hämtade en hösilagebal och gjorde alla påsar och hinkar + sopade småstallen. Tiden gick typ jättefort så vi var i stallet ca 3½ h även fast vi var 3 stycken :>

logga

Högskoleprov

Nu har jag precis anmält mig till högskoleprovet den 2 april. Antagligen går det sämst men det är ju värt en chans.

logga

Idag..

.. så har jag först jobbat ca 9.30-14.00 (det gick trögt idag och jag kände mig jättestressad) och sedan vart det stallet och red ut ca 40 min i iskylan med Frida/Jolly. Fruktansvärt kallt utan täckbyxor och bra skor, men vi höll igång med mycket trav och galopp så när vi snart var hemma så var jag hyffsat varm ändå! Vi red till höger och typ halva traktorvägen och sedan samma väg tillbaka. Bra underlag - mycket snö utan att bli tungt eller knöligt. Sedan hade vi intag men jag behövde bara ta in 1 häst, haha.

logga


Alla Hjärtans Dag

Fick denna av mamma <3



& passar på att säga glad alla hjärtans dag till alla jag älskar eller tycker om! 
Familjen, Miramis, Lorten och alla andra djur, och självklart alla vänner och min älskade saknade Snuttener.

logga


Produktutvärdering - Wellington Elite

Eftersom alla typ har detta på sin blogg, och jag själv tycker det är kul att läsa om så tänkte jag också slänga in några sånahär inlägg ibland :) Jag börjar med min älskade dressyrsadel Wellington - Elite!



WELLINGTON - ELITE
Wellington är en populär dressyrsadel som passar ganska många ryttare och hästar. Mitt exemplar är av modellen elite och är mörkbrun. Den passar mig perfekt eftersom den har korta kåpor, stora stöd och halvdjupt säte. Den ger bra stöd utan att man sitter fast eller försvårar för bra sits på något sätt. Man kan välja om man vill ha stiglädrena under eller över kåporna. Den passar såklart Mirre också, den är utprovad hos sedelutprovare :)

Nypris ligger (efter efterforskning) på ca 19.000 kr.

Sunnerstabacken

Igår var Linn här! Hon sov över från lördag till söndag. Vi kollade typ mest på tv och film. Men igår var vi i sunnerstabacken och åkte stjärtlapp och bob, haha. Och grillade korv!

Vi var hos Mirre på kvällen. Det var svinkallt och han var dum, så det fick bli en promenad..

logga

Småkakor <3

Har nyss bakat hallongrottor och vaniljhorn (som jag färgade, mihihi)! mumms! :>



logga

Dagens ridpass



Idag var det riktigt fint väder! Hade tänkt rida upp till skogen, men vägen upp dit var fortfarande inte plogad (eller den var plogad igår, men den blåste igen typ direkt efter) så jag orkade inte testa. Mirre är nämligen vääääldigt seg på bortvägen och så hatar han att gå i snö. Så ni kan ju tänka er kominationen! Jag hade behövt gå själv, vilket hade varit okej (eftersom det inte är så lång bit) om det inte varit så att jag skulle fått ungefär 1 ton snö i skorna, haha. Det får bli skogen på måndag eller tisdag istället! Idag red vi på vägen igen..

Vägen är lite hård även fast det är täckt med (plogad) snö, men den dög, inte hal i alla fall. Red 1 h, men ledde honom de sista 10 min av den tiden. Alla gångarter idag! Testade faktiskt galopp idag, och det funkade. Han var lugn både bortåt och hemmåt vilket var en förutsättning annars hade han inte fått galoppera. Det kanske var en risk men han halkade inget alls i alla fall.

logga

Egopix











logga

Ännu mer snö..

I torsdags jobbade jag innan jag åkte till stallet. Då hade det gått från att snöa litegrann till att bli snöstorm. Tur att mirre hade planerad vilodag, det hade inte vart kul att behöva rida i detta för någon av oss :) Jag borstade och ryktade och torkade halsen med en handduk så han kunde ha halsen när han gick ut igen.

Igår (fredag) så var det inte plogat när jag skulle gå till bussen vid skarholmen kl. 05.30, så jag fick gå mitt på stora bilvägen i spåren som bilarna kört upp, haha. Efter jobbet blev det stallet såklart och idag var jag "tvungen" att rida :) snöstormen som vart på morgonen hade i alla fall slutat, men det blåste som faaan fortfarande. Mirre och jag red ca 45 min på bilvägen fram och tillbaka 2 grr. Travade mycket, men ingen galopp. Det var helt ohalt men jag vågade inte chansa utan broddar. Skrittade av honom för hand sedan. Sedan hade vi intag!

logga


Ridhus

Idag åkte vi till ridhuset med Mirre. Han gick in i trailern på en gång, helt utan bråk :D Jag lastade ur honom halvt ett par gånger och även helt kanske 2 gånger. Jätteduktig. Sedan när vi lastade ur vid ridhuset så tog vi ur honom utan mer träning för han blev lite stressad när de byggde och sågade utanför. Lastningen hem gick faktiskt inte lika bra. Han gick på på en gång och väldigt lätt men han backade ut hela tiden speciellt när vi kom med bommen (igår och påväg dit ville han typ inte ens backa). Efter ett inte allt för långt tag så stod han still o lät oss sätta på bommen i alla fall! När vi kom hem så fixade vi klart stallet medans han stod i transporten och åt. Sedan lastade jag ut honom helt och tog in honom 2-3 gånger bara i vanlig grimma och kort grimskaft, dock testade vi ej med bommen men vi får hoppas han slutar med sitt backande - han gillar kanske inte att åka trotts att han är valdigt still och lugn i transporten?

Själva ridningen gick ganska bra. Jag han bara rida kanske 35-40 min och minst 20 min av det var skritt. Gjorde lite sidförande i skritt och testade bara nån öppna och sluta i varje varv. I vänster var det lätt med öppna och svårare med sluta, och tvärtom i höger varv. Travade och galopperade på volten. Han var lite tuggig och ostadig i traven. Fin i galoppen! Sedan tog jag lite förvänd galopp i båda varven - höger var han superfin i, även vänster men där blev han lite stark och något lång. Sedan travade jag av!

Nöjd med galoppen! Traven fick jag inte loss honom så bra i men jag jobbade inte det särskillt länge heller eftersom vi inte hade så gott om tid. Det blir mer ridhus i veckan så vi får hoppas vi har mer tid då ;)

logga


Alfredo

På eftermiddagen åkte jag med My ut till hennes medryttarhäst Affepaffe. Jag var typ fotograf, sällskap och hästskötare :) Provade även rida en liten stund och han var inte lätt!

logga

Lastträning

Malin (i stallet) lasttränade Mirre idag. Det tog ett bra tag innan Mirre gick på men Malin var liksom lugn och det fick ta den tid det tog, hon var jätteduktig :) När hon "vunnit" över mirre så var han superduktig, lydig och känslig. Hon lastade honom några gånger och sedan gjorde jag också det (dock så tog vi inte ut honom helt vaje gång). Sedan ville han hellre stå inne i transporten än att backa ut, haha. Han var seg att backa och när han fick gå fram så kastade han sig in, sötis. Han var jättelugn där inne och glad när han fick beröm!

Nu var han ju liksom "uppvärmd" när jag tog över så vi får väl se hur det går nästa gång vi ska lasta honom. Fick lite tips i alla fall :)

logga


Barbacka

Idag red jag barbacka på ett schabrak m. täckesgjord runt (vilket inte gick så bra för det gled bara längre o längre bak.. tur att inte gjorden satt nåt hårt iaf annars kanske det inte är så skönt). Vi testade rida nästan hela lilla rundan men den var inte så bra så vi red halva traktorvägen fram tills backen typ o sedan tillbaka också. Travade endel och galopperade lite på bortåtvägen. Mirre var lite mer jämn i bjudningen idag - inte natt o dag på bort och hemväg alltså, haha, men såklart lite piggare hemåt.

Vi skulle egentligen lasttränat mirre med malin idag men det blir imorgon istället. Om han går in får vi se om det blir ridhus eller inte. Han kanske borde "få beröm" att slippa åka om han är duktig. Men jag har inte betsämt mig så vi får som sagt se!

Mamma o jag kom tillbaka från kvällsfodring i stallet för en stund sedan :) Nu ska jag snart sova för jag jobbar i morgon.

logga

Jag älskar dig


Helgen

Igår red jag ut med Frida/Jolly efter jobbet. Vi red vid kalygget upp till vändplan. Mirre var superduperpigg påväg hem. Han gick typ inte att få stopp på :O

Idag red jag ut själv! Red samma väg som igår. Mirre var superseg påväg bortåt, jag fick knappt honom att hålla trav. Vi travade typ hela vägen bort förutom en skrittpause och så galopp sistasträckan efter kurvan (då vart han lite piggare). Sedan tänkte jag skrittpausa en bit på tillbakavägen innan vi galopperade igen men Bus var så pigg så han bara taktade o höll på så det blev galopp direkt och hela traktorvägen tillbaka förutom en kort pause (som inte vart längre för att han var så osamarbetsvillig på att skritta). Sedan travade vi hela vägen fram till avfarten från skogen på superpigg häst. Mysig tur idag i solen :) Mirre var väääldigt het på gröten på hemvägen men lite mer kontroll idag än igår iallafall, haha (y)

logga

Stallströ

Till Mirre har vi torvmix som vi blandar upp med vanligt spån då och då. Anledningen till att vi har just detta strömedel är att han är hosthäst så vi bytte ut halmen (som jag tycker är det bästa), han kan inte bara vanlig torv (för det äter han) och enbart spån får vi inte ha i vårat stall. Jag skulle faktiskt hellre ha alla andra strömedel än just det vi har, haha. Vi får se hur det blir när våra balar är slut - kanske testar vi halm då och funkar det inte så byter vi snabbt tillbaka. Såhär tycker i alla fall jag om de olika (vanligaste strömedlen) ;

Halm
+ Ljust
+ Billigt
+ Sysselsättning
+ Lättmockat
+ Ser fluffigt och mjukt ut
+ Det är svårare för hästen att röra runt eftersom om man 
   har tillräckligt med strö så sjuknker bajset ner i "gropar"
+ Fryser inte
+ Bekvämast för hästen enligt studier
- Ganska dålig uppsugningsförmåga i jämförelse
- Går åt ganska mkt så skottkärran blir proppfull så man måste 
  gå fler gånger eller spiller massor
- Man får ta en ny bal ca 5 dagar i vackan.
- Dammar i vissa fall ganska mycket

Spån
+ Ljust
+ Luktar gott
+ Hyffsad uppsugningsförmåga
+ Fryser inte
- Jobbigt att mocka
- Blir lätt "äckligt" o brunt om man har en häst som rör runt
- Ingen sysselsättning

Torv
+ Ganska lättmockat
+ Mycket bra uppsugningsförmåga
+ Dammar inte så mkt
- Fryser
- Kan bli brunt lager över väggar o saker
- Mörkt o tråkigt
- Ingen sysselsättning
- Ganska vanligt att hästar gillar att äta

Torvmix
+ Bra uppsugningsförmåga
+ Dammar inte så mkt
- Ser ut som "äckligt" spån eftersom det har sån ful ljusbrun färg
- Jobbigt att mocka (men bättre med spån i)
- Fryser
- Ingen sysselsättning


Vad har ni till era hästar? Vilket strö tycker du bäst om? Varför?

logga

Tidig stalldag

Idag åkte jag till stallet vid 7 på morgonen. Jag fixade maten medans Bus åt upp sista hösilaget, Sedan borstade jag och sadlade så gick vi ner till en hage (vi kan inte gå till skogen). Motionerade typ 40 min kanske, men mer än 10 av de minuterna ledde jag honom.

Det var kanske 1 dm snö. Låter kanske inte så mkt men den var riktigt tung faktiskt. Jag höll mig på en volt vid ingången där det var lite bättre i alla fall. Mirre tyckte det var jobbigt så det vart mycket skritt och skrittpauser. Han orkade några varv i trav eller galopp sedan tvärstannade han. Jag skrittade av honom för hand sedan, inte så länge efterom jag tycker att det är bättre att han överlever än att han skrittar 10 min, Det är verkligen så sjukt otroligt halt..

När jag tog ut honom igen sedan så la jag ut lite torv att gå på, men sista biten var hal ändå :/ Fy fan vad jag är trött på det här. Vi har haft mirre i 3 vintrar och det har aldrig ens vart i närheten av såhär vidrigt. Mockade sedan och fixade det sista. Nu är jag hemma men jag ska väl tillbaka sedan vid intaget antar jag.

logga

Shopping





Idag så åkte mamma och jag in till CityGross för att möta upp en som vi skulle köpa ett schabrak av. Jättesnyggt lila! Tyvärr var det alround (jag hade fått för mig att det var ett dressyr, hehe). Klockan var bara 9 så vi åkte till Bauhouse och Granngården och fördrev tiden tills klockan var 10 så vi kunde åka till Gränby. Jag shoppade lite på Ginatricot och H&M eftersom jag hade presentkort där. Har inte råd att betala med pengar, hah, illa men sant :P Jättenöjd med mina inköp. Och "gratis" vart det ju också. Eller jag köpte silikondroppar på Kicks med kortet, men nästan allt "gratis" :D Bilder på hälten av sakerna, dock inte schabrak, jacka och silikondroppar

Sedan fixade vi allt i stallet innan vi åkte hem. Jag fixade med tradera typ några timmar (inte ens klar) innan det blev stallet igen och tog in Mirre (jag vill hellst ta honom själv mellan hage o stall när det är såhär halt, eftersom det är ganska farligt) och borsta en snabbis. Han fick vila idag (såklart), det går ju inte att ens ta honom till hagen. Imorgon kanske jag åker till stallet vid 7-tiden, men vi får se.

logga

Hundsimm

Efter intaget igår (onsdag) som vi hade med anki så hade jag jättebråttom till bussen för jag skulle följa med när malin och hennes hund Dante skulle på hundsimm! Dante har haft diskbråck för ett tag sedan så han gör det som sjukgymnastik/rehablitering :)



logga

Jobb & stall (onsdag)



Igår var en fullspäckad dag, precis som vanligt alltså.

Jag jobbade fram tills 14.00 och sedan skyndade jag mig till stallet och tog in mirre för att rida. Vi fick stå i spolspiltan när jag gjorde ordning för det va typ fullt i stallet, men mirre var duktig och gick in där och stod still :) :) Det var så varmt, vindstilla och ingen nederbörd så mirre fick vara utan ländtäcke och lufta pälsen, hihi.

Jag ledde honom upp till vägen för det var ganska halt, dock var det halare än vad jag trodde, om jag vetat hade jag nog inte vågat gå till skogen. Men ja det var redan "försent" när mirre ville gå på sidan av vägen i en uppförsbacke (där det var jättehalt) istället för att lyssna på mig och gå i mitten på det grusade, så han halkade ganska mycket vilket var jätteläskigt och jag var tvungen att försöka få tillbaka honom till mitten igen, och då halkade han också, men när vi väl var där så var faran ganska över åtminstonde. Hade han gått kvar på sidan hade han nog ramlat, så jag var tvungen att testa. Sedan funderade jag på om jag verkligen skulle rida eller inte. Eftersom vi kommit förbi faran kunde vi likabra göra det, det skulle j bli lika svårt nu som sen att komma tillbaka till stallet igen. Vi red kanske 45 min i alla gångerter. En liten bit på kalhyggevägen och sedan tillbaka. Nu var det kalhyggevägen som var bättre, upptrampade stigen i skogen hade blivit lite hård, men det fick gå ändå. Det gick inte så bra att rida, men jag är bara glad att han överlevde isen både dit och tillbaka :/

Nu blir det väl vila tills isen smält eller det kommit snö. Vi kan ju inte ens lasta mirre, och skulle vi kunnat så är det för halt då han står på 2 ben ganska mkt. Och han kan typ inte ens gå till hagen. Jag är jätteorolig hela tiden för honom, men jag får försöka vara där vid åtminstonde intagen, men hellst utsläppen också men jag kan typ inte. Stackars häst :/

logga




Veckans två första dagar


Var helt opepp på att blogga igår. Förutom att vara i stallet så gjorde jag ändå inte så mycket, men jag pratade i telefon och träffade my som precis kommit hem från usa :D Jag och mamma red ut med mirre och månen på morgonen. Det gick dåligt.. mirre var supermagahyperpigg påväg hem, han fullkomligen kastade sig iväg. Och han blev bara sur och studsade om man försökte sakta av så jag fick tyvärr ta tag i honom tydligt för att han skulle lyda. Det blev många gånger eftersom han vägrade fatta höger galopp. Jag fick inte ens en chans att göra tydliga högergalopp-hjälper för han bara sköt iväg så fort man saktat av och snuddade honom. Tillslut var mitt enda krav att han åtminstonde skulle fatta högergalopp och hålla den en bit utan att "skena" eller byta. Gick tillslut - duktig hest. Dock ingen superridtur som sagt. Mamma och jag var irriterade på varandra osv.

Idag jobbade jag och sedan åkte jag till stallet och fixade allt samt borstade (vilket jag gör varje dag oavsett om han vilar eller inte) Bus som hade vilodag. Sedan åkte jag till my en snabbis och snackade - trevlig! En stund senare ämtade mamma mig så åkte vi och tog in hestar! Nu ska jag mata kaninschen och sedan kolla om det finns något bra på tv.

Seeyaaaa
logga

Hästdrömmar..

När jag har råd att betala för mirre själv så ska mamma och jag troligtvis köpa en till häst att dela på. Dock måste jag liksom kunna lägga 4000 kr/månad (ikl träningar m.m. också). Tittar runt lite på hastnet.se ibland bara för att :D Hittat ganska många intresanta, men det är irriterande att man vet att "den perfekta hästen" troligtvis är borta när man har råd.

Hur ska då den perfekta hästen vara?
Vi vill ha en ganska liten häst, max 165 cm kanske, men gärna runt 155 cm. Raser som är intresanta är fullblod, varmblod, araber (även anglo), korsningar, lättare kallblod, kanske halvblod. Det viktigaste är inte hur pass utbildad den är utan att den är känslig (både för hand och skänkel), lyhörd och har egen bjudning (helre het än seg). Ska absolut inte vara stum/stark/hård i munnen.. Taktfasta och rena gångarter, gärna bra steg men åtminstode inte "dåligt". Det ska vara en häst som är allround - gärna mot dressyr, men ska kunna gå hoppning också. Väldigt viktigt är att den är snäll i all hantering - lasta, ta in från hagen, duscha, klippa, sko m.m. Priset får inte vara högt och det jag då väljer att dra ner på är utbildningen och "mindre populära" raser :)

Som sagt har jag hittat några intresanta, bla en varmblodig travare.

logga

RSS 2.0