Ridhuspass

Idag red jag dressyr i ett ridhus. :D

Det tog ca 40 min att rida dit i skritt och litegrann trav, det gick bra förutom när vi nästan var framme så fjompa han sig lite.. Sedan red jag i ridhuset typ 50 min ungefär.

Busis va jättepigg så i första galoppen så rejsade vi bara några varv i båda varven, annat gick liksom inte för han bara drog m. huvudet rakt upp och var rädd för allt och bytte galopp hit och dit, så han behövde nog bli av med lite energi :) Innan det hade jag skrittat ganska länge på korta tyglar, och travat litegrann på volt. Sedan tog vi en liten pause efter galoppen men det vart lite "bråk" en stund vid speglarna (dom kommer verkligen bli ett problem, han hatar speglar och dom satt väldigt lågt så han ser dom extra bra). Sedan red vi skänkelvikningar på diagonalen - duktig <3 Travade även på volt och gjorde några halter m. ryggningar! Sedan galoppjobb en kort stund i varje varv på volt, fin med något för springig i vänster varv, men det har nog både med orken och överskottsenergin att göra. Sedan lite pause innan jag travade av.

Jag är nöjd med passet och Mirre gick faktiskt bra där i andra halvan av passet när han använde energin på rätt sätt! Det är ganska coolt att han typ går mycket bättre efter vila (oberoende om är lång eller kort) eller om han inte gått dressyr/lösgörande på länge. Så det är bäst att inte rida dressyr för ofta egentligen.

Sedan skulle vi försöka lasta hem honom. Först trodde jag att det aldrig skulle gå - han var jättedryg eller stod som en staty och vägrade röra sig en millimeter. Men sedan helt plötsligt gick han in, efter ca 10 min kanske? Mamma hade dock glömt allt i stallet så vi hade inget täcke och inget hö eller godis. Han fick mycket beröm i alla fall och så fick han ha ländtäcket med lite provisorisk fastsättning eftersom han frös lite.. Överlevde gjorde han nog men bättre packande nästa gång, mamma? hehe

Tänker nog försöka rida/åka till ridhuset 1 eller 2 grr till denna vecka. Mirre måste få hoppa så blir han lycklig :) Jag får stå ut med det, haha. Malin ska dessutom försöka lastträna mirre så vi förhoppningsvis kan lasta även på hemmaplan (vet dock inte vilken dag än). Åsnefasoner..

logga

Kommentarer
Postat av: Heidi

Kul att det gick bra! Med både ridningen och lastningen. :)



2011-01-25 @ 22:08:02
URL: http://eksynyt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0