Misslyckat skoningförsök

Dåligt uppdaterat igår! 

Mirre skulle skos. Inte för han behöver för hovens skulle eller så, utan för att han halkar så mkt. Det är läskigt att ta honom till/från hagen och jag kan inte rida alls de senaste dagarna (han kan inte gå på grusvägen upp till skogen - för stor risk för olycka) och innan det blev såhär halt kunde jag bara rida i djupsnö eftersom vägen alla andra rider på är för hal utan brodd och han går inte att lasta till ridhus!

Vi hade en annan hovslagare än våran vanliga för vi ville inte vänta tills på 26e (då vi hade bestämt tid). Mirre var omöjlig att sko. Han ville verkligen inte. Han hoppade, studsade, for omkring, slängde sig, la sig (mot oss och boxväggarna) och var helt enkelt inte still en sekund. Jocke sa att han inte ville fortsätta - någon av han eller hästen skulle bli skadad! Mirre blev verkad i alla fall, men det var fult, slarvigt och dåligt gjort, vilket vi såg efteråt. Jag vet inte om jag är kinkig (och att Mirre överlever så tills nästa gång) eller om vi är så bortskämda med att Torbjörn är så nogrann och lämnar perfekta hovar när han åker?

Jaja hur som hellst är mirre fortfarande oskodd och det är livsfarligt att ta mirre till/från hagen och jag kan inte rida. Allternativen är väl att ge lugnande och försöka igen eller att köpa barfotaskor. Jag tror det blir barfotaskor, men då har vi problemet kvar att frakta honom säkert vid in/utsläpp eftersom han inte kan ha bootsen dygnet runt.. Vi får helt enkelt hoppas att mirre överlever tills det kommer snö eller att de sandar skridskovägen till hagen, och att personen som tar ut och in går försiktigt och låter mirre gå i den pyttelilla snö som finns på sidan av vägen.

logga


Kommentarer
Postat av: jag!

skal!

2011-01-21 @ 09:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0