Molly, Lorten och kattungarna



Molly
är våran äldsta katt - hela 1, 5 år nästan. Hon är norsk skogskatt, utan stamtavla, med grå/brun/svart långhårig päls och "gepardmönster" på magen. Molly började löpa väldigt tidig, och löpte väldigt etremt, men en dag märkte jag att hon hade blivit en aning rundare över magen (hon var fortfarande smal i övrigt) men ingen trodde på mig när jag sa att hon säkert var dräktig. Tiden gick och Molly blev större och större, och löpt hade hon inte gjort på jättelänge. Det var självklart att hon var dräktig! Molly födde 6 underbara och unika kattungar den 25:e Juli -10. Vi var med henne under hela förlossningen - från värkarna till sista kattungen, och hjälpte och stöttade. Molly var jätteduktig trotts att hon var alldeles för ung för detta. Inte ens 1 år. Hon blev verkligen en supermamma!

Kattungarna var som sagt 6 st så hon hade ju inte direkt en liten kull. Hon var redan smal, men kunde inte öka i vikt förens dom flyttat p.g.a diandet. Alla kattungar var unika och ingen liknade den andra! Vi hade en "spräcklig", en blyertsgrå, en ljusgrå m. ränder, en svartvit, en vit m. gråa och ljusbruna fläckar och en orange. Det var 3 honor och 3 hanar och dom föddes med varannat kön, hihi :) Det var en underbar tid och se kattungarna dag för dag utvecklas, bli större och busigare. Man fick väldigt starka band till dom <3 När dom var 12 veckor flyttade alla förutom Lorten till sina nya hem. Alla fick superbra hem verkligen, så man behöver inte vara orolig, men jag saknar dom!

Lorten är den skönaste katt jag vet. Hon är så himmla personlig, social, rolig och underbar. Jag har kännt henne hela hennes liv, och var med när hon föddes och torkade, klippte navelsträng m.m. så  jag kan inte säga annat än att jag har ett starkt band till henne och älskar henne så otroligt mycket. Lorten föddes näst sist och blev minstingen i kullen. Dock var hon väldigt envis och framåt så hon hängde på väldigt bra och blev snabbt lika stark som sina syskon <3





logga


Kommentarer
Postat av: jag!

Sötaste kissarna i universum :)

2010-12-30 @ 16:25:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0